Brunch
științifico-cultural
by Dr. Mihail

Despre Longevitate

26.5.2024

POINT
Eremia Grigorescu 10, București
12:00—18:00

Cea de-a patra ediție a brunch-ului știintifico-cultural Bun Bine încheie primul sezon de evenimente împreună cu voi. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi la această ediție de colecție. Am vorbit despre longevitate, despre viață sănătoasă și despre cum să ne păstrăm calitatea vieții cât mai multă vreme și am ascultat un elogiu extraordinar adus bătâneții și înțelepciunii, cu care domnul Patapievici ne-a bucurat sufletul. Si in ce mod mai bun si mai autentic am fi putut incheia acest prim sezon de Bun Bine, daca nu cu o celebrare a vietii, cu muzica buna si un pahar de prosecco?!

Împreună cu invitații mei am abordat problema calității vieții din perspectiva sănătății și am oferit recomandări utile și perspective noi legate de felul în care se desfășoară tot procesul îmbătrânirii și cum ar trebui să ne raportăm la el, astfel încât să ne asigurăm o viață lungă și sănătoasă. Am punctat pilonii longevității și am poziționat tinerețea și bătrânețea ca momente importante de viață. 

Dr. Roxana Voica, medic specialist gastroenterologie şi medic primar boli infecţioase, cu supraspecializare în nutriţie clinică (Standford University) ne-a oferit o serie de instrumente despre cum să ne prelungim viața și să ne bucurăm de sănătate pentru cât mai multă vreme. Ne-a explicat rolul esențial al microbiomului pentru sănătate și cum o dietă diversificată, bogată în nutrienți, alimente fermentate și fibre, ne ajuta să trăim mai mult și mai bine. Am vorbit de asemenea, despre importanța somnului de calitate, beneficiile sportului regulat și cum flexibilitatea metabolică ne poate influența procesul de îmbătrânire. 



În cadrul celei de-a doua conferințe, am avut bucuria și onoarea să-l ascultăm pe Horia-Roman Patapievici despre aspectele esențiale ale vieții: longevitatea, tinerețea, bătrânețea și frumusețea fiecărei etape. Am vorbit despre impactul modernității asupra sănătății și bătrâneții, am reflectat asupra moderației și am punctat rolul medicinei moderne în procesul de îmbătrânire. Domnul Patapievici ne-a oferit perspective noi despre acceptarea morții, despre psihoterapie și spiritualitate, precum și despre percepția vremurilor pe care le trăim, reflectând dacă cu adevărat “înainte era mai bine”.



Mulțumesc încă o dată invitaților, tuturor colegilor, prietenilor și partenerilor mei, celor care au pus umărul alături de mine la toata experiența asta. 🙏🏻

 

Mulțumesc UniCredit Bank că ne inspiră și este alături de noi la aceste evenimente, încă de la început.

Mulțumesc Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria care sprijină acest eveniment.

Multumesc Estetiq Medical Center, pentru că ne-au susținut și la această ediție.  

Mulțumesc AQUA Carpatica, partenerul nostru care ne hidratează. ‪

Mulțumesc Carte Blanche pentru mâncarea delicioasă pe care au pregătit-o pentru noi. ‪

26.5.2024

POINT

Eremia Grigorescu 10,
București
12:00—18:00
Bilete

Salut!
Dacă vrei să fii primul care primește informații despre
următoarele brunch-uri Bun Bine, înscrie-te aici: