Brunch
științifico-cultural
by Dr. Mihail

Fericirea și căutarea sensului

21.4.2024

POINT
Eremia Grigorescu 10, București
12:00—18:00

Așa a fost la ediția a treia a brunch-ului știintifico-cultural Bun Bine. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi la acest eveniment. Așa cum am spus și la brunch și menționez ori de câte ori am ocazia, e important să avem grijă de sănătatea minții și de emoțiile noastre, să apelăm la specialiști atunci când e nevoie, să ne luăm câteun răgaz de timp atunci când ne simțim copleșiti și să ne îngrijim de minte, la fel cum ne îngrijim de trup. Sănătatea mintală trebuie să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi.

Împreună cu invitații mei am abordat problemele emoționale cu care ne confruntăm astăzi și am oferit informații și soluții utile legate de felul în care funcționează creierul și cum să abordăm relația dintre minte și corp. Am punctat care este rolul predicțiilor reușite și care sunt cei 3 piloni esențiali ai bunăstarii noastre emoționale.

Neurocercetătorul Dragoș Cîrneci ne-a dezvăluit o parte din secretele fascinante ale creierului și sănătății mintale, din cercetările făcute în ultima decadă. Am explorat mituri și adevăruri despre creier, precum și impactul amintirilor și al activităților noastre asupra sănătății mintale. Am învățat despre conexiunea dintre creier și corp, dar și despre relația sistemului nervos cu cel imunitar, influența emoțiilor asupra sănătății noastre mintale și cum putem gestiona anxietatea și depresia. Alături de Dragoș Cîrneci am oferit instrumente și sfaturi practice pentru o viață mai sănătoasă și mai echilibrată.

La cea de-a doua conferință, psihoterapeutul Raluca Antoni ne-a vorbit despre pilonii esențiali ai stării noastre de bine, mentale și emoționale. Am învățat cum să ne apropiem de cei din jur, să menținem relații sănătoase, și cum să privim în trecut pentru a trăi mai conștient în prezent. De la gestionarea depresiei, la găsirea echilibrului și a stării de flux, am descoperit că ancorarea în simțuri și raportarea la viitor cu speranță ne pot ghida către o viață mai împlinită și echilibrată.

 

Mulțumesc încă o dată invitaților, tuturor colegilor, prietenilor și partenerilor mei, celor care au pus umărul alături de mine la toata experiența asta.🙏🏻

 

Mulțumesc Unicredit Bank că ne inspiră și este alături de noi la aceste evenimente, încă de la început.

Mulțumesc Rețeaua de sănătate Regina Maria că au sprijinit acest eveniment și ne ajută să conștientizăm importanța sănătății noastre mintale în contextul unei vieți sănătoase.

Mulțumesc Aqua Carpatica, partenerul nostru care ne hidratează.

Mulțumesc Carte Blanche pentru mâncarea delicioasă pe care au pregătit-o pentru noi.

26.5.2024

POINT

Eremia Grigorescu 10,
București
12:00—18:00
Bilete

Salut!
Dacă vrei să fii primul care primește informații despre
următoarele brunch-uri Bun Bine, înscrie-te aici: